Strony

Sonntag, 26. Oktober 2014

DIY: Schokokuchen / Ciasto czekoladowe


Czekolada nie pyta, czekolada rozumie... 



Skladniki / Zutaten:













  • roztopic czekolade
  • dodac maslo (roztopic)
  • dodac cukier i wymieszac
  • odstawic do wystygniecia na ok 10 min. 

  • Schokolade schmelzen 
  • Butter eingeben und schmelzen 
  • Zucker hinzufügen und rühren 
  • ca 10 Minuten abkühlen lassen







  • dodac jajka i make (uprzednio wymieszac, aby nie powstaly grudki)
  • wymieszac
  • zostawic 3 lyzki masy na polanie ciasta po upieczeniu
  • piec w ok 180 stopniach przez 40 min

Uzywamy formy o srednicy 18-20 cm, wtedy ciasto jest co prawda mniejsze, ale wyzsze i wiglotniejsze. 


  • Eier und Mehr zusammen rühren und zu den restlichen zutaten hinzufügen
  • rühren
  • 3 EL von der Teigasse übrig lassen um den Kuchen nach dem Backen zu verzehren
  • etwa 40 Min backen bei 180 Grad. 
 Wir benutzen eine Kuchenform mit einem Durchmesser von 18-20 cm, so ist der Kuchen zwar etwas kleiner, aber höher und etwas saftiger. 








Zyczymy smacznego!

Guten Appetit!

***

Lady Chaos & agatom




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen